DKW Ventilatie verzorgt ventilatie-oplossingen van A tot Z, zoals wtw-installaties. We zitten met de klant aan tafel om de wensen te bespreken en zijn verantwoordelijk voor engineering en montage. Voor het onderhoud werken wij met een vaste en betrouwbare partner. De implementatie van een ventilatiesysteem kent verschillende fases.

Dennis van Wijk Kantoor DWK Ventilatie

1. Advies en Offerte

Een project begint bij een gedegen advies. Of dat nu voor seriematige woningbouw, transitie- of utiliteitsbouw is; wij gaan met onze klant in gesprek. Om te beginnen verdiepen wij ons in de stukken, de wensen en de doelen van het woonproject. Aan de hand daarvan brengen wij een adviesontwerp uit waarbij we ook de valkuilen inzichtelijk maken. Een offerte of financiële raming volgt en bespreken we met de opdrachtgever.

2. Engineering

De volgende stap is engineering. Die wordt naar wens opgestart in 3D (BIM) of 2D. Uitgaande van het adviesontwerp, werken we de installaties verder uit en coördineren deze met de overige disciplines. Wanneer het ontwerp gereed is, volgt de opgave van de bouwkundige voorzieningen. Zijn deze definitief opgegeven dan gaan wij verder met de voorbereiding van onze tekeningen voor prefab van de kanalen. 

 

3. Montage en uitvoering

De montage van het ventilatiesysteem wordt ingepland in overleg met de bouwkundig aannemer van het bouwproject. Hierbij plannen wij onze werkzaamheden op het juiste moment op de juiste plaats. Dit vergt een goede voorbereiding, daarom kan onze montagepartner real life en 24/7 de montageplanning en benodigde leveringen volgen. Zo ontstaat een dubbele controle met korte lijnen. Bovendien streven wij ernaar om in het uitvoeringsproces niet op te vallen. Lukt dit dan loopt alles volgens plan en zijn er geen afwijkingen. De laatste stap in dit proces is het inregelen en opleveren van het geïnstalleerde ventilatiesysteem aan de opdrachtgever.

4. Onderhoud

Het onderhoud van onze systemen is een vak apart en moet goed en compleet gebeuren. Om ervoor te zorgen dat dit naar behoren gebeurt, werken wij samen met een vaste, betrouwbare onderhoudspartner. Deze is gespecialiseerd in het onderhouden van en service bieden voor wtw-installaties. Dankzij de professionaliteit van deze partner, wordt de garantie op onze wtw-installaties met een aantal jaren verlengd.

Opslagbakken DWK Ventilatie